Mind dit barn om at det godt må være barn

Tiden suser afsted og børn bliver hurtigt store. Allerede i 1. klasse begynder de at vise interesse for tøj og mode, og det er pludseligt ikke længere ligegyldigt, hvad de får på af tøj om morgenen.

Som forælder kan det være skræmmende at se sin lille “baby” gå fra sparkedragt i det ene øjeblik til at være bevidst om tøjmærker og modeluner i det næste. Men der er ikke så meget andet at gøre end at favne udviklingen og så minde børnene om, at de trods alt stadig har lov til at være små børn.

Stilfuld reminder

Det kan du blandt andet gøre ved at forære dine børn en smuk fødselsplakat, som kan hænge på børneværelset eller i stuen og fungere som en stilfuld reminder om, at dit barn engang har været en lille baby. Hos thebirthposter.com finder du et udvalg af smukke illustrationer af babyer, som du kan bestille, så det passer 1:1 med dit barns størrelse ved fødslen.

Når ens barn begynder at udvise interesse for mode og tøj, er det første skridt som forælder at være åben og lyttende. Spørg børnene, hvad de kan lide ved mode, og hvad der inspirerer dem. Dette vil ikke kun hjælpe med at styrke jeres forhold, men også vise, at I respekterer barnets interesser.

Det er dog også vigtigt at være opmærksom på, at markedsføring og sociale medier kan have en stor indflydelse på børns interesse for mode. Det er derfor en god idé at lære børnene at være kritiske forbrugere og at lære dem om værdien af kvalitet og bæredygtighed i forbindelse med tøjindkøb.

mts_best