Bretonske striber

Den stribede skjorte var oprindelig en maritim sømandsuniform, der var designet til at skelne sejlere fra bølgerne, så du kunne finde dem lettere, når de faldt over bord. På det tidspunkt havde hele den franske flåde fra Bretagne den, så trøjen blev kaldt den “bretonske” skjorte og havde 21 striber – en for hver af Napoleons sejre mod briterne.

På en tur til kysten blev Coco Chanel inspireret af sømandens tøj og brugte det i sin kollektion fra 1917. Chanel designede sin britiske top til damer til at blive båret med trompetbukser som en skarp kontrast til den så populære korsetterede kjole set hos kvinder.

I 1930’erne var den bretonske stribe blevet hævet til “haute couture” status, hvilket gør det til et populært valg for fashionable damer i overklasse.

I århundredet siden har den såkaldte nautiske stribe vist at den er kommet for at blive. Dens enkle design har en skønhed, der gør det til den perfekte kontrast til mere luksuriøse udsagn – sammen med dybere nuancer og smykker, er striben praktisk talt lidt ekstra. Men det er ikke kun kun i provinsen den kan findes. Som mønster på badetøj, håndtasker og som på den enkle bomulds t-shirt, fremkalder den nautiske stribe en elegance, der virker året rundt, til søs eller på land.

mts_best