Er dit barn vild med mode?

Har du et barn, som er vild med mode? Det kan være at din søn eller datter elsker at lege med tøj, og at lære om modehistorien. Hvis det er tilfældet, er der mange interessante måder, hvormed du kan introducere dit barn for modens verden.

Lad barnet selv vælge sit tøj

For det første er det en god ide at lade børnene selv bestemme, hvilket tøj de har på, så vidt som muligt. Dette gælder også, selv når du synes at det ser lidt mærkeligt ud. Hvis din søn eller datter insisterer på at have sommertøj på, når det er koldt, kan du foreslå bedre løsninger som fx tykke strømpebukser, eller en god trøje eller jakke til at kombinere med tøjet. Lad barnet lege med sin sans for mode.

Undgå fokus på “pigefarver” og “drengefarver”

I løbet af de seneste år har der været rivende udvikling i at gå væk fra “pigefarver” og “drengefarver”. Der er faktisk folk, som peger på at lyserød oprindeligt er en drengefarve, men det er en helt anden historie. Uanset hvad handler det om at undgå at fokusere på kønsbaserede farver, når du taler om mode med dine børn.

Brug kunst til at fortælle om mode

Hvis dit barn har en interesse i mode, kan du bruge kunst til at lære dem om det. Du kan fortælle historier om hvordan Chanel blev skabt, og hvordan Coco Chanel arbejdede hårdt for at få sine drømme til at gå i opfyldelse. Måske har du lyst til at indrette tøjskabet med mode plakater med netop Chanel, YSL og andre historiske modehuse.

Skab jeres egen mode sammen

Du kan også skabe mode sammen med dine børn. Find videoer og inspiration på nettet til at genskabe designs, eller kom op med jeres egne ideer. Dine børn kan få meget ud af at lære at sy, stryge, strikke og hækle i en tidlig alder, hvis de har en interesse i det. Disse evner kan uden tvivl hjælpe dem, når det engang bliver tid til at de skal flytte hjemmefra.

mts_best