Indretning af børneværelset

For mange forældre kan det virke som en uoverskuelig opgave at holde styr og orden på børneværelset. Men i denne artikel kan du finde hjælp med tips og tricks til børneværelset.

Farverige vægge

Først og fremmest anbefaler vi at tænke i farverige vægge i børneværelset. Der er masser af moderne tapet i alle regnbuens farver, og du behøver ikke engang at vælge det samme tapet til hele værelset. Hos Familietapeter.dk kan du finde masser af tapeter til børneværelset, og du kan sagtens vælge et eller flere tapeter til væggene i børneværelset. Tag gerne barnet med til råds, når det kommer til farver og motiver på væggene. Dette er en god ide uanset om dit barn er fem eller 15 år gammelt.

Indret børneværelset i øjnehøjde for barnet

Bruger du mange timer på at rydde op efter dit barn eller dine børn? Du kan få dit barn til at hjælpe med at rydde op ved at placere reoler og kasser i øjenhøjde i børneværelset. Det gør det nemt for barnet at tage legetøjet ud, og det er gør det næsten lige så nemt at sætte legetøjet på plads igen.

Opbevar i gennemsigtige kasser

Vi har skrevet om kasser ovenfor, og vi anbefaler at de kasser er gennemsigtige. Hvis du indretter børneværelset med gennemsigtige kasser, kan barnet nemt se hvad der er indeni kasserne. På den måde har han eller hun styr på hvor tingene er, og hvor de skal lægges tilbage.

Seng med opbevaringsplads

Hvis der er trangt med pladsen i børneværelset, kan du vælge at købe en børneseng, som har skuffer nedenunder den. Her kan du placere sengetøj, og tøj, som du ikke har plads til andre steder i børneværelset. Så har du også tøjet lige ved hånden, når barnet skal klædes på om morgenen.

Hæng dukkehuset op på væggen

Har din søn eller datter et dukkehus? Så er det en god ide at hænge det op på væggen. Der er sikkert masser af små ting indeni dukkehuset, og de kan nemt falde til højre og venstre, når du rykker på dukkehuset i forbindelse med fx støvsugningen.

Derfor er det en god ide at hænge dukkehuset op på væggen. Det faciliterer den ugentlige rengøring, og det giver også plads til kasser under dukkehuset. De kasser kan fx passende bruges til ekstra ting til dukkehuset.

Tænk i genbrug

Tænk i genbrug, når det kommer til indretning af børneværelset. Fra tid til anden anbefales det at indsamle legetøj og give det til genbrug. Du kan også genbruge gamle møbler i hjemmet, og bruge dem i børneværelset. Du kan fx male møblerne sammen med barnet, og gøre det til en sjov og kreativ aktivitet sammen.

mts_best